Thursday, 16 August 2012
elmen sepang /almond london
bahan2
-250 gm mentega
-125 gm gula halus
-1 biji telur
-1 tsp esen vanilla
-200 gm tepung jagung
-300 gm tepung gandum
-2 sudu tepung beras
- 1 tsp baking powder
-200 gm badam ( di bakar atau goreng tanpa minyak hingga rangup)
-700 gm coklat compound
-satu sudu lemak sayur
-coklat putih utk hiasan secukupnya
caranya
-mentega dan gula di pukul kembang
-masukkan telur dan esen vanilla
-ayakkan semua tepung dan masukkan sikit2
-bentukkan doh dan masukkan badam
-bakar suhu 170c selama 25-30 minit
-coklat compound di masak secara double boil dan masukkan satu sudu lemak sayur
-salutkan coklat dan masukkan dlm paper cup.Tunggu kering br di hiaskan dgn coklat putih yg di masak double boil juga
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment