Saturday, 30 March 2013
bahulu gulung
bahan2
-3 biji telur ayam gred A
-90 gm gula halus
-100gm tepung gandum*
-1/2 sudu kecil baking powder*
-1/2 soda bikarbonat*
(*di ayak bersama)
-1/2 sudu kecil esen vanila
-sebarang jem sebanyak 2 sudu makan
caranya
-telur,gula di pukul kembang dan gebu
-masukkan esen vanila
-mix lagi dan masukkan bahan ayak
-kaup balikkan dgn spatula hingga sebati
-lenserkan kertas minyak yg di potong saiz loyang
-tuangkan adunan ke atas loyang.bakar pada suhu 180c selama 10-12 minit
-keluarkan dr oven dan terbalikkan kek
-sapukan sebarang jem dan gulungkan dgn perlahan dgn di alas baking paper
-simpankan kek ke dalam peti sejuk selama 1/2 jam sebelum di potong
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment