sedap di makan bersama sos pencicah |
inti kentang bersama ayam dan blackpepper |
dah taruk inti kat doh tu kenalah nipiskan bahagian yg akan dikelim |
proses mengelim |
yg siap di kelim ,satu dulang muat 3 biji jer.. |
-setengah kilo tepung gandum
-2 sudu besar marjerin
-sebiji telur
-air utk menguli
-campur semua bahan dan uli hingga menjadi doh
bahan inti
-3 biji kentang
-daging kisar
-serbuk lada hitam
-perisa serbuk cukup rasa maggi/garam
-bawang merah ,putih
-air
-3 biji telur di goreng mata kerbau dan di hiris kasar
-tumis bawang dan daging ayam cincang
-masukkan kentang yang di dadu
-masukkan air dan perisa
-masukkan serbuk lada hitam
-masak hingga empuk
-campurkan inti dan telur goreng yg di hiris ke atas doh yg di canai
-kelim bahagian tepi
-buat saiz yg anda mahu
-(saiz spt gambar di atas menghasilkan 7 biji karipap
bahan sos pencicah
-3 biji cili merah di blend bersama 3 ulas bawang putih
-tambah air ,sos cili dan sedikit cuka makan
-tambahkan gula dan garam
-siap di hidang bersama kuih yg digoreng..
No comments:
Post a Comment