sardin roll
bahan2
-1 tin kecil sardin
-bawang putih,merah
-cili merah
-air limau nipis
-roti gardenia(di leperkan menggunakan penggelek
supaya tak menyerap minyak waktu goreng)
-garam
caranya
-bawang,cili di cincang halus,di tumis
-masukkan sardin dan kuahnya sekali
-hancurkan sardin dlm kuali ,kacau sebati
-perahkan air limau
-masukkan garam
roti yg di leperkan td di masukkan inti sardin dan
gulung.gunakan tepung gandum yg di bancuh
pekat utk jdkan gam.satu tin kecil sardin menghasilkan 17-20 keping roll
-boleh disimpan lam freeze..nak mkan just goreng saja.
-nak mudah gunakan tuna dlm tin tu.
-tak payah masak,terus gulung dan goreng
-tp make sure tuna mayonis la,sbb tuna dlm air or minyak tak sesuai.
-slmt mencuba...
No comments:
Post a Comment