cup kertas yg di letakkan atas bekas tahan panas..jgn tak letak,cup saja tak boleh tampung berat adunan kek. |
baru kuar oven..dah siap la tu..tunggu makan jer.. |
-1/2 cawan mentega
-1/2 cawan minyak jagung/minyak masak
-1cawan gula kastor
-3biji telur
-2 1/2 cawan tepung gandum*
-1 sudu teh baking powder*
-1 sudu teh soda bikarbonat*
-3 sudu makan serbuk koko*
-*ayak bersama
-200 ml susu segar (perisa coklat)
-cip coklat
cara2
-pukul mentega,gula hingga kembang sedikit
-masukkan telur ,pukul lagi
-masukkan minyak
-masukkan susu berselang seli dgn bahan ayak
-kacau sebati guna spatula saja
-isi dalam cup kertas,masukkan sebiji cip coklat
(bila masak nanti cip coklat akan cair dan jadi spt inti kat dlm cup kek tu)
-suhu oven 180c ,bakar selama 15- 20 minit..
-(simpan kek dalam bekas tertutup utk mengekalkan kelembapan dan kelembutan kek)
No comments:
Post a Comment